Akne och så kan du behandla den

Att söka efter den bästa, snabbaste och det mest effektiva hemma kuren för akne. Är inte så enkelt som vissa människor tror. I de flesta fall kan det visa sig vara en lång prova och testa process.

Akne utvecklas när porerna blir igensatta eller infekterade med bakterier. Acne är det vanligaste hudåkomman. Vilket påverkar cirka 80 procent av människorna under deras livstid.

Olika typer av behandlingar

Behandling av akne börjar med bra hudvård. Rengör huden två gånger om dagen med en mild ”tvålfri” flytande ansiktsrengöring. Som är sur och / eller pH-balanserad och fri från slipmedel och alkohol.

Te trädolja

Att applicera te trädolja på huden kan hjälpa till att minska svullnad och rodnad. Te trädolja är en naturlig antibakteriell och antiinflammatorisk, vilket innebär att det kan döda P. acnes, bakterierna som orsakar akne.

Vitlök

Vitlök har antiseptiska egenskaper som kan bekämpa bakterier som invaderar huden. Förutom det innehåller det också naturliga komponenter som svavel som är känt för att snabbt läka akne. För att använda det som en aknekur, dela en vitlöksklyfta i två. Du kan sedan gnugga vitlök och dess saft direkt på dina finnar. Låt det verka i fem minuter innan det tvättas av med ljummet vatten. Upprepa som önskat eller när huden inte visar kännetecken på känsligheten.

Aloe vera

Är en naturlig antibakteriell och antiinflammatorisk, vilket innebär att den kan minska utslagen av akne och förhindra akneutslag. Aloe vera innehåller mycket vatten och är en utmärkt fuktkräm. Så det är särskilt lämpligt för personer som får torr hud från andra anti-akne produkter.

Ta hand om din hud varje dag

Även om akne inte orsakas av att du inte tvättar ditt ansikte. Kommer den överflödiga olja och smuts som byggs upp hela dagen inte att hjälpa till. Svett kan också irritera huden och göra aknen värre. Det är därför en bra hudvårds rutin är viktig.

Var försiktig att inte raka finnar

Rakning är en annan sak. Om du har finnar i skägget, gör ditt bästa för att raka noggrant. Gå runt dem om det är möjligt eller åtminstone försök att undvika att raka av toppen på dina finnar.

Ju mer du irriterar din hud, den rodnar och ser mer inflammerad ut. Huden på ansiktet kan vara känslig, så försök att behandla det så försiktigt som möjligt. Detta kan innebära rakning mindre ofta tills inflammationen gått ner

Citron juice

Citron innehåller vitamin C och har sura egenskaper för att bekämpa bakterier som orsakar akne. Men när man använder den som ett aknekur, är det bäst att använda naturlig, färsk citronsaft. De som säljs kommersiellt i flaskor innehåller ofta konserveringsmedel som kan gör mer skada på huden som inte är bra.

Att starta en aknebehandling och se ett bra resultat

Kan verkligen hjälpa dig att må bättre. Så du kan fokusera på andra saker än din hud. Medan du väntar på resultat, distrahera dig själv med sport, musik, konst eller andra intressen som du har.