Hej där kära läsare!

Jonas heter jag och jag önskar att i denna korta artikel berätta om min erfarenhet av att använda något som är känt som CBD, närmare bestämt CBD-olja, som idag är ett populärt tillskott som används av många, för en myriad av anledningar då det har enormt goda fördelar i många fysiska och psykologiska nedsättningar och sjukdomar.

Under en speciellt svår period i mitt liv, så letade jag efter nya sätt att hantera min upplevelse av daglig ångest och värk. Jag kom i mitt sökande i kontakt med ordet ”CBD”, närmare bestämt CBD-olja, som är något man oftast tar oralt under tungan och sväljer, alternativt smörjer in på valfritt ställe på kroppen beroende på vad man önskar att använda CBD för. Efter ett par timmars läsande så var det dags för mig att ge det ett försök, och det var ett av de bästa besluten jag tagit!

Hur det började för mig

När jag började med CBD så märkte jag de första dagarna inget särskilt, inget som kunde gå att separera från möjlig placebo-effekt i alla fall. Men jag upplevde mer lugn, mer balans utöver det vanliga i alla fall, utan tvekan.
Det skrivs och talas ofta om att en hel del människor märker av effekt redan samma dag, vid första användning. För mig var det inte jättetydlig och markant skillnad första dagarna, men subtilt var det något som pågick.

Det var först efter 2 veckor som jag verkligen kunde veta med säkerhet att det var CBD-oljan som bidrog till skillnaden vad gäller både symtom av ångest. För det var ju det som var anledningen till att jag ville ge det ett försök, men också vad gäller min kroniska insomningsproblematik som jag nu inte alls längre upplever, så länge jag tar oljan.

Förhoppningsvis kan CBD-användningen bidra till att jag till slut inte behöver något alls för att sova lättare, och detta kan faktiskt ske. Detta eftersom CBD-användning bidrar till att sätta igång det endocannabinoida systemet vi har i den mänskliga kroppen. Som i sin tur så viktigt för så många funktioner i kroppen, som står i direkt korrelation till vår hälsa och välbefinnande.

CBD
Dosering av CBD-olja

Dosering

Jag tog 5 droppar av en 5% CBD-olja 2 gånger om dagen varje dag i ca 2 veckor innan det som nämnt ovan – var klart att det är just CBDn som gör skillnaden.

Av ekonomiska anledningar behövde jag pausa min användning men jag fann ett billigare alternativ och jag fick igen råd och möjlighet att dagligen inte CBD igen och jag märkte direkt att ”nu är det fungerande i kroppen igen”, efter en kort tid av icke-användning.

Min summering av CBD

Jag är glad att jag hittade CBD, och att jag nu kan fortsätta använda det dagligen, för det har lett till en rikare upplevelse av livet, med mer grundad närvaro i vad jag gör, liksom vad jag känner, såväl som min relation till tankar i huvudet. Jag blir liksom inte like ”stulen” på sinnesro, och kan vara mer alert, men utan att vara stressad.
CBD-olja har bidragit till att jag känner mig lugn, även i så kallade ”stressade situationer”; med fåtal undantag, där det ändå tagit av udden av oro och/eller någon typ av adrenalin- eller kortisolrus genom kroppen.

Efter lite över ett års användning, så har jag har inga planer på att stoppa mitt bruk, och jag rekommenderar nära på varenda människa att läsa på, antingen via artklar som min egen här, och/eller via vetenskapliga studier och artiklar som det finns väldigt många av på senare år.

Tack så mycket för din tid och läsning, och jag önskar dig en fantastisk dag och ett underbart liv.

Med kärlek, Jonas